Svijet

TRAGEDIJA U HOLANDIJI: Dječak (12) poginuo tokom vatrometa, drugi mališan teško povrijeđen

Dječak od 12 godina je stradao, a drugo dete je teško povrijeđeno tokom vatrometa na istoku Holandije, saopštila je večeras policija i dodala da se nesreća dogodila uprkos zabrani upotrebe pirotehnike.

Nesreća se desila pošto su deca posmatrala odraslu osobu koja ispaljuje rakete vatrometa pomoću sprave domaće izrade.

Policija je na Tviteru navela da je preminuo dečak od 12 godina, dok je drugi teško povređen i prebačen u bolnicu.

Policija je dodala da je uhapsila jednog muškarca.

Holanđani u novogodišnjoj noći obično organizuju vatromete na ulicama ili baštama što je popularna praksa ali često sa povredama.

Holandska vlada saopštila je još u novembru da će drugu godinu zaredom zabraniti tradicionalne vatromete za doček Nove godine da se ne bi dodatno opterećivale bolnice zbog eventualnih povreda od upotrebe pirotehničkih sredstava.

Zabrana se odnosi na građane dok će razne zajednice kao što su opštine moći da organizuju vatromete ali jedino uz pomoć stručnjaka za pirotehniku, prenosi Beta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh