Svijet

Hrvatska glumica javila se iz Kine: Nitko ne smije izaći iz kuće, osim na testiranje

GLUMICA Vitomira Lončar javila se iz Kine novom objavom na Facebooku. Živi u gradu Xi’an, u kojem ima gotovo 13 milijuna stanovnika i trenutačno su u strogom lockdownu. U drugom krugu testiranja otkriveno je 127 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Kina testiranje‚- facebook

“Malo novosti iz naših krajeva. Nitko više ne smije izaći iz kuće, osim na testiranje, koje je sjajno organizirano. Nema čekanja. U tijeku je nova runda, meni 12. test od 12.12. (hahaha), a cijeli grad je u 6. rundi, što znači 13 milijuna stanovnika svaki put”, započela je Vitomira objavu na Facebooku.

Kaže da im stižu paketi s hranom pred kućna vrata.

“Testiranje je besplatno, a rundu završavaju u roku od 24 sata. Upravo smo dobili dvije obavijesti: 1. javili su iz našeg ‘dvorišta’ da će svaka obitelj (od grada) dobiti 20 kila hrane (povrće, meso, voće, jaja, riža, ulje, brašno…) i dostava ide pred vrata stana. S našeg fakulteta su nam pak javili da nam i od njih stiže paket u kojem je sve za kuću a, naravno, i hrana. Dakako, i to je besplatno”, objasnila je.

“Nije jednostavno sve skupa, ali kad vidiš kako se vodi računa o ljudima, a nema ih malo, onda je ipak lakše. Temperature po noći idu na minus 10, ali ekipa radi svoj posao. Ne vjerujte baš sve što pišu naše novine”, dodala je.

Ljudi su joj u komentarima pisali da se čini da je u tom kineskom gradu sve uredno organizirano te da su impresionirani radom i disciplinom, dok su drugi pisali da im se ovakve mjere čine pretjeranima. prenosi “index“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh