Svijet

Nova tragedija na najsmrtonosnijoj migrantskoj ruti, utopilo se 27 migranata

Tijela najmanje 27 migranata isplivala su na obalu zapadne Libije u još jednoj tragediji na najsmrtonosnijoj migrantskoj ruti na svijetu, javille su agencije pozivajući se na podatke libijskog Crvenog polumjeseca.

Tijela migranata, uključujući bebu i dvije žene, nađena su kasno danas na dvije odvojene lokacije u priobalnom gradu Khoms, oko 90 kilometara od Tripolija, saopštio je lokalni ogranak Crvenog polumjeseca.

Tri osobe su spšsene, a u toku je potraga za mogućim prežiivjelima, mada stanje nađenih tijela ukazuje da se brodolom dogodio nekoliko dana ranije,

Neimenovani zvaničnik rekao je agenciji AFP, da bi broj nastradalih mogao biti i veći.

Ove godine povećan je broj ljudi koji pokušavaju da se domognu Evrope prelazeći Mediteran, a u tim pokušajima tokom 2021. utopilo se oko 1.500 ljudi, objavila je prošle sedmice Međunarodna organizacija za migrante (IOM). prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh