Svijet

Mladić sa samostrijelom upao na imanje dvorca gdje je kraljica Elizabeta slavila Božić

Muškarac je priveden i podvrgnut je procjeni mentalnog zdravlja

Kraljica Elizabeta - Screenshot

Muškarac naoružan samostrijelom koji je uhapšen nakon pokušaja provale u dvorac Windsor, gdje je kraljica Elizabeta slavila Božić, zadržan je prema Zakonu o mentalnom zdravlju, objavila je u nedjelju londonska policija.

Policija je priopćila da je 19-godišnjak iz Southamptona u južnoj Engleskoj zaustavljen nekoliko trenutaka nakon što je ušao na imanje dvorca na božićno jutro i da nije provalio ni u jednu zgradu. prneosi “Avaz“.

– Muškarac je priveden i podvrgnut je procjeni mentalnog zdravlja, a nakon toga je zadržan na psihijatriji prema Zakonu o mentalnom zdravlju i ostaje pod skrbi medicinskih djelatnika – saopćila je policija.

Dodala je da je kod 19-godišnjaka pronađen samostrijel.

Kraljica Elizabeta, koja je veći dio pandemije covida provela u dvorcu Windsor, tamo provodi božićne blagdane sa svojim sinom, princom Charlesom, njegovom suprugom Camillom i drugim članovima obitelji.

Uhićeni tinejdžer služio se ljestvama od užadi kako bi se popeo na metalnu ogradu, navodi Mail on Sunday.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh