Svijet

Kako porodica američkog predsjednika provodi Božić

Američki predsjednik Joe Biden obilježio je svoj prvi Božić na funkciji u razgovoru, putem videoveze, s pripadnicima vojske SAD-a stacionirane širom svijeta, zahvalivši im se na hrabrosti uz poruku da su “čvrsta, čelična kičma nacije”.

Jill i Joe Biden - agencije

U prisustvu supruge Jill, predsjednik i glavnokomandujući je putem videoveze razgovarao sa pripadnicima kopnene vojske, mornarice, vazduhoplovstva, korpusa marinaca, svemirskih snaga i obalske straže, stacioniranim u bazama u Kataru, Rumuniji, Bahreinu i SAD-u.

– Kao vaš glavnokomandujući, želio sam da iskoristim priliku da vam kažem hvala, hvala, hvala. Zahvalni smo na vašoj hrabrosti, vašoj žrtvi, ne samo na vašoj već i na žrtvi vaše porodice – rekao je vojnicima.

Govoreći iz studija postavljenog u Bijeloj kući, Biden im je poručio da su “čvrsta čelična kičma nacije” i naglasio da država ima “zaista svetu obavezu” da brine o vojnicima i njihovim porodicama.

Jill Biden je izrazila saosjećanje za teškoće njihovih porodica dok praznike provode daleko od svojih najmilijih, napominjući da su Bidenovi isto doživjeli kada je njihov sin Bo služio u Iraku kao major Nacionalne garde Delawarea.

Bidenovi provode Božić relativno mirno u Bijeloj kući sa porodicom.

Dok pandemija koronavirusa ponovo raste zbog novog soja omicrona, Bidenovi su u božićnoj izjavi pohvalili “ogromnu hrabrost, karakter, otpornost i odlučnost” američkog naroda u suočavanju s pandemijom i pomolili se da nacija pronađe “svjetlo u mraku” tokom teške sezone, piše CdM.me.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh