Svijet

Nova Trumpova kandidatura mogla bi motivisati Bidena da se opet kandiduje

Iako nije prošla ni godina od početka mandata predsjednika Joea Bidena, američki lider kaže da bi ga jedna stvar mogla uvjerirti da se ponovo kandiduje 2024. godine, a to je kandidatura Donalda Trumpa (75).

Donald Trump - Twitter

Na pitanje da li će se kandidovati za reizbor, 79-godišnji demokrata je odgovorio da hoće ukoliko bude dobrog zdravlja.

“Veoma poštujem sudbinu. Sudbina se umiješala u moj život mnogo, mnogo puta. Ako budem dobrog zdravlja, kao što sam sada, ponovo bih se kandidovao”, rekao je.

Na pitanje šta ako se ponovo kandiduje Donald Trump, veliki rival proteklih izbora, Biden je odgovorio:

“To bi povećalo mogućnost moje kandidature. Naravno, zašto se ne bih kandidovao protiv Donalda Trumpa?”

Trump i dalje govori da su prošlogodišnji izbori pokradeni i da su birači prevareni. Pod tom lažnom pretpostavkom su Trumpove pristalice nasilno upale u američki Kapitol 6. januara dok je Kongres potvrđivao Bidenovu predsjedničku pobjedu.

Iako se Bidenova zamjenica Kamala Harris nekada smatrala njegovom potencijalnom političkom nasljednicom, brojna su pitanja o njenoj političkoj budućnosti, jer postoje glasine da odnos predsjednika i potpredsjednice više nije tako jak, prenosi Klix.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh