Svijet

Tokom obraćanja Erdogana dolar izgubio vrijednost za više od 20 posto

Nakon današnjeg obraćanja turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana u Ankari dolar je u odnosu na tursku liru izgubio vrijednost za više od 20 posto.

Erdogan se obratio na konferenciji za novinare u Ankari, nakon sastanka kabineta, na kojoj je poručio kako “nijedan turski državljanin neće morati premještati ušteđevinu iz turske lire u stranu valutu” zbog toga što će “kurs biti veći”.

Erdogan je također najavio novu finansijsku alternativu za građane Turske kako bi ublažili brige koje se odnose na kretanja kursa. Dodao je kako „Turska nema ni namjeru ni potrebu da napravi ni najmanji korak unazad od slobodne tržišne ekonomije i deviznog režima.“

Prije početka Erdoganovog obraćanja dolar je u odnosu na tursku liru iznosio rekordnih 18,3674, da bi nakon obraćanja pao za 22,3 posto, odnosno iznosio 14,27. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh