Svijet

PAPA NA SVOJ 85. ROĐENDAN PRIMIO MIGRANTE

Grupa migranata iz ciparskih izbjegličkih kampova koji se sele u Italiju inicijativom pape Franje u petak su mu zaželjeli sretan 85. rođendan.

papa i migranti - Hayat

Spasili ste nas – rekao je Franji afrički dječak tokom susreta u vatikanskoj Apostolskoj palači, dan nakon što je dvanaest migranata stiglo s Cipra.
Zaželjeli su mu sretan rođendan i darovali sliku afganistanskog izbjeglice koja prikazuje migrante kako prelaze more.

U Italiju stižu migranti s Cipra

Prvi od 50 izbjeglica koji stižu u Italiju iz ciparskih kampova na inicijativu Franje su iz Konga, Kameruna, Somalije i Sirije. prneosi “Hayat“.

Ostali će stići u idućih nekoliko mjeseci, a za njih će se brinuti i u društvo ih integrirati katolička humanitarna organizacija Sant’Egidio.

Papa je dogovorio preseljenje migranata prilikom svog posjeta Cipru početkom decembra.

Prvi katolički čelnik iz Latinske Amerike, izabran 2013., kao jedan od prioriteta svog pontifikata odredio je brigu za migrante i izbjeglice, piše Hina.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh