Svijet

Europarlamentarka Tineke Strik poziva na uzbunu: Blokirajte raspodjelu sredstava za RS!

Zastupnica u Europskom parlamentu iz redova Zelenih/EFA Tineke Strik oglasila se na Twitteru i pozvala da se blokiraju raspodjela sredstava za RS.

Tineke Strik - N1

“Navodno, Evropska komisija priprema subvencije i kredite RS-u vrijedne preke 600 miliona eura. Sedmicu nakon usvajanja Dodikovih secesionističkih odluka u NSRS-u, to bi bilo apsolutno nečuveno”, napisala je Strik na Twitteru.

Osvrnula se i na odnos premijera Mađarske Viktora Orbana i člana predsjedništva BiH Milorada Dodika.

“Mađarski premijer Viktor Orban prije mjesec je obećao Dodiku da će mu pomoći s milijardu eura. Sada postaje jasno da će se to finansirati iz budžeta EU. Ovo pokazuje kako Varhelyi nije istinski Evropski komesar”, dodala je Strik.

Također, pozvala je predsjednicu Europske komisije Ursulu von der Leyen da reaguje.

“Pozivam predsjednicu Evropske komisije Ursulu von der Leyen da intervenira i blokira raspodjelu sredstava. Ukoliko Komisija u ovoj fazi dodijeli novac RS-u, ona će izgubiti sav kredibilitet koji se tiče promocije vladavine prava i demokratije na Zapadnom Balkanu”, poruka je Strik. prneosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh