Svijet

Trump: Netanyahu nikada nije želio mir s Palestincima

Bivši američki predsjednik Donald Trump je ranije ovog mjeseca iznio salvu kritika na račun bivšeg izraelskog premijera Netanyahua jer se usudio čestitati Joeu Bidenu nakon njegove pobjede na prošlogodišnjim predsjedničkim izborima

Bivši američki predsjednik Donald Trump rekao je u ponedjeljak da ne misli da je bivši izraelski premijer Benjamin Netanyahu ikada bio ozbiljan u pogledu potpisivanja mirovnog sporazuma s Palestincima, javlja Anadolu Agency (AA).

“Mislim da nikada nije želio da se pomiri”, rekao je Trump.

Trump je ranije ovog mjeseca iznio salvu kritika na račun bivšeg izraelskog premijera Netanyahua jer se usudio čestitati Joeu Bidenu nakon njegove pobjede na prošlogodišnjim predsjedničkim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

Trump i dalje ustrajava u tvrdnji da je pobijedio na izborima te je kazao da se čini da je Netanyahu zaboravio nepresušnu podršku koju je od njega imao.

Trump nije prvi američki predsjednik koji je identificirao Netanyahua kao prepreku na putu ka miru. I bivši predsjednik Bill Clinton rekao je u intervjuu 2014. da je malo vjerovatno da će Bibi (op.a. Netanyahua) biti “tip” koji će ući u mirovni sporazum.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh