Svijet

Godinama se PRETVARALA da je sopstvena ćerka da bi ZAVODILA studente: Otkrivena, pa nastao haos (VIDEO)

Čak se zaposlila i u lokalnoj biblioteci, gde su je mještani poznavali kao Loren Hejs

Lora Oglsbi delovala je kao tipična studentkinja, koja je imala posao, ali i probleme sa ispitima i momcima. Međutim, prema tužiocima ona je, takođe, bila i žena u svojim četrdesetima, koja je koristila podatke sa kartice socijalnog osiguranja svoje ćerke, kako bi dobila vozačku dozvolu, upisala se na fakultet i obezbedila sebi finansijsku pomoć.

Da je Lora zapravo Loren Hejs, njena 22-godišnja ćerka pune dve godine verovao je čitav Mauntin Vju u Misuriju. Sve je počelo kada je 2016. godine na kućnu adresu stiglo rešenje o socijalnom osiguranju namenjeno Loren Hejs, a Oglsbi, koja je tada imala 43 godine odmah je razradila prevaru, prenosi “Miror”.

Prevarantkinja je istovremeno i zavodila muškarce u ranim dvadesetima, koji nisu imali pojma da je duplo starija nego što se predstavljala.

– Svi su u to verovali. Imala je momke koji su bili ubeđeni da ima 22 godine – izjavio je Džejmi Perkins, načelnik policije za “Njujork Tajms”.

Oglesbi je čak imala svoj nalog na “Snepčetu”, gde se pretvarala da je Hejs, koristeći niz filtera koji su je pomlađivali.

– Potpuno je usvojila mladalački način života: garderobu, šminku i ličnost. Verovala je da će tako postati mlada osoba u ranim dvadesetim – dodaje detektiv Stetson Švin.

Lora se zatim uselila i kod mladog para, koji je verovao da zapravo beži od nasilja u porodici. Predstavila im se kao Loren Hejs i ostala sa njima skoro dve godine. Za to vreme uspela je da pribavi vozačku dozvolu, a zatim se upisala na “Jugozapadni baptistički univerzitet”. Podnela je zahtev za finansijsku pomoć i dobila 9.400 dolara studentskog kredita, kao i dodatnih 7.780 dolara na ime finansijskih troškova.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh