Svijet

Šest radnika Amazona poginulo nakon pada krova skladišta

Šef vatrogasne službe Džejms Vajtford (James Whiteford) rekao je da je najmanje 45 radnika uspjelo da se izvuče ispod ruševina velikog skladišta

amazon - Twitter

Šest radnika kompanije “Amazon” poginulo je, nakon što je tornado uzrokovao pad krova skladišta nedaleko od grada Sent Luisa u američkoj državi Misur, saopćila je danas vatrogasna brigada.

Šef vatrogasne službe Džejms Vajtford (James Whiteford) rekao je da je najmanje 45 radnika uspjelo da se izvuče ispod ruševina velikog skladišta.

U noći između petka i subote nekoliko tornada zahvatilo je šest američkih država. Udari vjetra bili su veoma snažni i odnijeli su krov sa skladišta, nakon čega se zgrada urušila.

Nije poznato koliko se radnika još vodi kao nestalo jer “Amazon” nije vatrogasnoj službi dostavio podatke koliko ih je bilo u skladištu u vrijeme udara tornada. prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh