Svijet

JEZIV SNIMAK IZ AMERIKE: Pogledajte šta je ostalo od historijske zgrade u Kentakiju nakon tornada (VIDEO)

HISTORIJSKA zgrada suda u centru Mejfilda, u državi Kentaki, pretrpjela je značajnu štetu nakon što je tornado prošao kroz grad u petak, pokazuje video objavljen na društvenim mrežama.

Snimak dronom koji je u subotu ujutro snimila i na društvenim mrežama podelila senatorka iz države Kentaki Vitni Vesterfild pokazuje veliku štetu na zgradi suda okruga Grejvs u Mejfildu.

Toranj sa satom koji je nekada stajao na vrhu zgrade u potpunosti je otkinut.

Čini se i da se veliki deo zgrade iza prednjeg dela konstrukcije takođe srušio, što je znak velikog oštećenja strukture koja je izgrađena krajem 19. vijeka.

Prema Kurir-Žurnalu, zgrada suda i druge obližnje građevine, pretrpele su značajnu štetu tokom tornada koji se dogodio u petak uveče, uključujući obližnju Prvu ujedinjenu metodističku crkvu, kojoj je tornado otkinuo krov i koja se delimično srušila, navodi se u izveštaju.

Guverner Kentakija Endi Bešer je u subotu rekao da će smrtni slučajevi u ekstremnim vremenskim uslovima u državi “verovatno” premašiti 50, a da bi broj žrtava mogao da poraste na čak 100.

– Ovo će verovatno biti najteži udar tornada u istoriji naše države – dodao je on, prenosi Kurir.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh