Svijet

MAJKA POGINULA ŠTITEĆI DIJETE OD OLUJE: STRAVIČNO NEVRIJEME U TURSKOJ ODNIJELO ŠEST ŽIVOTA

Najmanje šest ljudi, uključujući stranog državljanina, poginulo je dok je desetine povrijeđeno kada je snažna oluja u ponedjeljak pogodila turski grad Istanbul i regije oko njega.

Turska nevrijeme - Hayat

Dvije žene su poginule u istanbulskim četvrtima Esenjurt i Sultangazi, dok je građevinski radnik poginuo kada je na njega pao zid u sjevernoj provinciji Zonguldak. Jedna osoba poginula je u Kocaeli dok je pokušavala da ojača krov na kući, dok su snažni vjetrovi lomili crijep i bacali ga na ulicu.prneosi “Novi

Poginula je i jedna majka dok je pokušavala da zaštiti sina u Esenjurtu. Njih dvoje su navodno bili zatrpani ispod srušenog krova, prenio je TRT. Žena je preminula na licu mjesta, dok se dječak nalazi u bolnici.

Nepovoljni vremenski uslovi doveli su do jednodnevne obustave nastave u utorak u 11 provincija, uključujući 15-milionsku metropolu, prenosi Telegraf.

Vjetar je u gradu obarao drveća, toranj sa satom i prevrnuo najmanje tri kamiona, objavila je lokalna televizija NTV.

Bosfor je zatvoren za plovni saobraćaj, a trajekti su otkazani.

Najmanje šest aviona “Turkish airlinesa” preusmjereni su u Ankaru i Izmir, umjesto slijetanja u Istanbul, saopštio je portparol avio-kompanije.

Otkazani su i trajekti između obalskih ljetovališta Bodrum i Datča.

Meteorološka služba Turske upozorila je da se ekstremni vremenski uslovi očekuju u Izmiru, uz napomenu da će snažni vjetrovi i dalje duvati u Turskoj.

Vlasti su u ponedjeljak apelovale na građane Istanbula da ne izlaze napolje ukoliko to nije neophodno zbog objekta koji padaju i zakrčenih puteva.

Zbog oluje je u jutarnjim satima u Istanbulu padala prljava kiša, a mnogi vozači su pojurili da operu svoja vozila od blata.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh