Svijet

Nove snimke iz Istanbula: Vjetar rušio dijelove zgrada, pješaci bježali

Jaki vjetrovi brzine do 130 km na sat puhali u Istanbulu danas, prema podacima Generalnog direktorata za meteorologiju (MGM), s ekstremnim uvjetima koji se očekuju u obližnjim provincijama kao što je grad Izmir na zapadnoj obali.

Istanbul nevrijeme - Screenshot

MGM je upozorio da će se vjetrovi nastaviti i u utorak.

“Usljed nepovoljnih vremenskih prilika uzrokovanih jugozapadnim vjetrom koji od jutra djeluje u Istanbulu, život su izgubile četiri osobe, od kojih je jedna strana državljanka, a tri naši državljani.

19 naših državljana je povrijeđeno, tri osobe koji su u kritičnom stanju”, navodi se u saopćenju iz ureda guvernera Istanbula.

Vjetar je, prema snimku, srušio dijelove zgrada, uključujući betonske ploče s krovova i zidova, a vidi se kako pješaci za dlaku bježe od letećih krhotina, piše Reuters.

Turski avioprevoznik Turkish Airlines prijavio je poremećaje u redu letenja, dok je Bosfor zatvoren za saobraćaj iz oba smjera.

Snimci iz Izmira također pokazuju porast nivoa mora, uz visoke valove koji se obrušavaju duž obala egejskog grada. prneosi “Radiosarajevo“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh