Svijet

Prijete kancelaru Austrije, dali mu rok da povuče mjere do kraja novembra

Savezna služba za zaštitu ustavnosti i borbu protiv terorizma (BVT) pokrenula je istragu protiv anonimnih protivnika epidemioloških mjera zbog prijetnje austrijskom kancelaru Aleksanderu Šalenbergu.

Aleksander Šalenberg i sebastian Kurc - Agencije

U prijetećem pismu, potpisanom sa “Grupacija”, Šalenbergu je dat rok do kraja novembra da povuče sve korona mjere i da se povuče iz politike, a u suprotnom, “Grupacija” prijeti nasiljem Šalenbergu, njegovoj porodici i saveznicima.

Pored Šalenberga prijeti se i ministrima unutrašnjih poslova i zdravlja, Karlu Nehameru i Volfgangu Mikštajnu, drugim članovima Vlade i političarima iz redova opozicione Socijaldemokratske partije (SPO), koji su podržali lokdaun i najavljeno uvođenje obavezne vakcinacije.

Ministar Nehamer je kazao da, kada se primi od anonimnog pošiljioca prijetnja protiv demokratski izabranih institucija i njihovih porodica, ne može da se to samo primi k znanju.

Najavio je da će policija sveobuhvatnom istragom utvrditi ko stoji iza prijetnji. Austrijska policija je proteklih nedjelja upozoravala na rastuću radikalizaciju u redovima protivnika korona mjera, što se potvrdilo i na prošlom protestu u Beču, gdje je došlo do napada na čuvare reda. prneosi “Byka“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh