Svijet

Tramp Amerikancima čestitao Dan zahvalnosti i nagovijestio novu kandidaturu

On je poručio naciji da je period njegove vladavine bio veoma interesantan

Reuetrs

Bivši američki predsjednik Donald Tramp (Trump) je u ovogodišnjoj čestitki Amerikancima povodom Dana zahvalnosti nagovijestio da će se kandidovati na izborima 2024. godine.

On je poručio naciji da je period njegove vladavine bio veoma interesantan, a zatim je dodao da se građani ne brinu i da će Amerika ponovo biti velika i da će to učiniti zajedno.

– Amerika nikada neće propasti i nećemo dozvoliti da ode u pogrešnom pravcu. Previše generacija računa na nas. Uživajte u Danu zahvalnosti znajući da je pred vama divna budućnost – poručio je Tramp.

Bivši republikanski predsjednik više puta je nagovijestio da bi mogao da se kandiduje za još jedan mandat, pošto ga je u januaru ove godine sa mjesta prvog čovjeka SAD sklonio Džo Bajden (Joe Biden).

– Svakako da razmišljam o tome, vidjet ćemo. Mislim da bi mnogi bili sretni ako se budem kandidovao, vjerovatno ću odluku saopćiti sljedeće godine – izjavio je Tramp- prneosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh