Svijet

EU privremeno obustavlja putovanja u Južnu Afriku zbog nove varijante virusa

Izvor iz EU je rekao da će se ograničenja odnositi na Južnu Afriku, Bocvanu, Esvatini, Lesoto, Mozambik, Namibiju i Zimbabve

aerodrom - Avaz

Države članice Evropske unije usluglasile su se da privremeno obustave putovanja u Južnu Afriku nakon otkrića nove varijante COVID-19, saopćilo je u petak predsjedništvo EU. prneosi “Avaz“.

– Komisija zdravstvenih eksperata iz svih 27 država EU usuglasila se se oko potrebe da se aktivira ‘kočnica za vanredne situacije’ i uvedu se privremene restrikcije na sva putovanja u EU iz južne Afrike – objavilo je slovensko predsjedništvo EU na Twitteru.

Izvor iz EU je rekao da će se ograničenja odnositi na Južnu Afriku, Bocvanu, Esvatini, Lesoto, Mozambik, Namibiju i Zimbabve, prenosi Reuters.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh