Svijet

Makron i Papa se sastali u Vatikanu

Vatikan u saopćenju nije naveo sadržaj privatnog razgovora Pape i Makrona

Macron i Papa - AFP

Papa Franjo primio je danas u Vatikanu francuskog predsjednika Emanuela Makrona (Emmanuel Macron).

Videosnimak susreta koju je vatikanska služba objavila pokazuje da je sat vremena dug sastanak bio vrlo prijateljski i da su se obojica smijala.

Kad je predsjednik sjeo za Papin radni sto i pitao kako teku stvari, Franjo je na italijanskom odgovorio: “Još sam živ” pa zatim dodao “izvrsno”, no nije jasno odnosi li se taj prilog na isto pitanje.

Vatikan u saopćenju nije naveo sadržaj privatnog razgovora Pape i Makrona, no vatikanski diplomati su poslije rekli da je bilo riječi o klimatskim promjenama, Libanu, Bliskom istoku, Africi te skorašnjem predsjedanju Francuske Evropskom unijom.

Prije audijencije Makron je rekao novinarima da s Papom želi razgovarati o pravičnoj raspodjeli vakcina protiv covida-19, libanskoj te migrantskoj krizi. prneosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh