Svijet

TUGA: NA SNIMANJU POGINUO SLOVENSKI SNOWBOARDER, UDARIO JE U STIJENU

Austrijska policija potvrdila je u utorak da je u skijaškom centru u Soldenu došlo do nesreće u kojoj je život izgubio slovenski snowboarder Marko Grilc.

Marko Grilc - Imago Sports

On se ondje nalazio na snimanju promotivnog videa za to skijalište.

Prema navodima slovenskih medija, Grilc je tokom jednog spusta pao u dubok snijeg i udario u stijenu prekrivenu snijegom. Nije imao zaštitnu kacigu. Izgubio je život uprkos reanimaciji kojoj je odmah podvrgnut.

Grilc je bio najpopularniji slovenski freestyle snowboarder i jedan od najuspješnijih. Bio je četverostruki juniorski svjetski prvak, pobjednik Big Air Svjetskog kupa, pobjednik natjecanja Billabong Air & Style u Innsbrucku 2009. i O’Neil Evolution Slopestyle godinu dana kasnije, ukupno drugi u Svjetskom kupu 2008. godine, a osvajao je i medalje na X igrama.

Posljednjih deset godina napravio je puno za popularizaciju ovog sporta aktivnošću na društvenim mrežama. prneosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh