Svijet

Eksplozija u Liverpulu: Tri muškaraca uhapšena zbog terorizma

Jutros oko 11 sati po lokalnom vremenu došlo je do eksplozije ispred Ženske bolnice u Liverpulu

Eksplozija - BBC

Tri muškarca su uhapšena prema Zakonu o terorizmu nakon što je muškarac poginuo u eksploziji automobila ispred Liverpulske ženske bolnice. Policija za borbu protiv terorizma saopćila je da su muškarci ,starosti 29, 26 i 21 godina zadržani u vezi sa incidentom koji se dogodio nešto prije 11 sati po lokalnom vremenu.

Putnik koji se nalazio u automobilu koji je navodno bio taksi, proglašen je mrtvim na mjestu događaja i tek treba biti službeno identifikovan, dok je vozač povrijeđen i nalazi se u bolnici u stabilnom stanju.

Detektivi iz Odjela za borbu protiv terorizma “North West” rekli su da su muškarci pritvoreni u dijelu grada Kensington. Dodali su da su i dalje “otvorenog uma o uzroku eksplozije” i da sarađuju sa policijom Mersejsajda dok se istraga nastavlja “istim tempom”.

Naoružani policajci izvršili su racije na imanju u aveniji Rutland u blizini Sefton Parka, kao i u ulici Boaler u Kensingtonu.

Auto u plamenu
Karl Besant (Carl Bessant), koji je upravo dobio bebu, bio je u bolnici sa svojom partnerkom u trenutku eksplozije.

-Moja partnerka je zaista potrešena da budem iskren – rekao je.

-Bili smo tako blizu, a ona je hranila bebu kada se to dogodilo. Čuli smo jak prasak i pogledali kroz prozor. Vidjeli smo kako gori auto i neko je iskočio… vrišteći, a neko je ostao u autu. Bolnica je zatvorena, niko nije ni ulazio ni izlazio, kako su rekli, ali ljudi su koristili stražnji ulaz -dodao je.

Oglasio se i Džonson
Premijer Velike Britanije Boris Džonson (Johnson) je na Twitteru napisao:

– Moje misli su sa svima onima koji su pogođeni užasnim incidentom u Liverpulu danas.Želim da se zahvalim službi hitne pomoći na brzoj reakciji i profesionalnosti, a policiji na kontinuiranom radu na istrazi – poručio je Džonson.

Ministarka unutrašnjih poslova Priti Patel također je tvitovala da je “redovno obavještavaju o užasnom incidentu”. prneosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh