Svijet

Benjamina Karić se susrela s predsjednikom Francuske: Razgovarala o važnosti integracije BiH u EU

Susret sam iskoristila za razgovor o trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, saopćila je gradonačelnica Karić

Benjamina Karic i Emmanuel Macron - Twitter

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić danas se susrela s francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom (Emmanuel Macron).

Susret se dogodio u Jelisejskoj palati u Parizu, a kako je gradonačelnica Karić saopćila, razgovarali su o trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, te se tom prilikom spomenula važnost podrške u intergraciji našoj zemlji u Evropsku uniju.

– Susret u Jelisejskoj palati u Parizu sa predsjednikom Francuske Emanuelom Makronom, iskoristila sam za razgovor o trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, naglasivši važnost podrške našoj zemlji na putu ka Evropskoj uniji i još važnije očuvanju teritorijalnog integriteta BiH – navela je gradonačelnica Karić.

Karić se zahvalila je Makronu i drugim dužnosnicima, kako je navela, prijateljske Francuske, na podršci i pozivu za učešće na 4. Pariskom mirovnom forumu. prneosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh