Svijet

SAD: Više od 20.000 poginulih u saobraćajnim nesrećama u prvoj polovini 2021.

Ovo predstavlja povećanje od oko 18,4 posto u poređenju sa 17.020 smrtnih slučajeva u prvoj polovini 2020, navodi se u izvještaju Nacionalne uprave za sigurnost saobraćaja na autoputu

Procjenjuje se da je 20.160 ljudi poginulo u saobraćajnim nesrećama širom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u prvoj polovini 2021. godine, saopštile su vlasti u četvrtak, javlja Anadolu Agency (AA).

“Ovo predstavlja povećanje od oko 18,4 posto u poređenju sa 17.020 smrtnih slučajeva u prvoj polovini 2020.”, navodi se u izvještaju Nacionalne uprave za sigurnost saobraćaja na autoputu.

Ova brojka takođe predstavlja najveći broj smrtnih slučajeva u prvoj polovini godine od 2006.

“Ovo je kriza, ne bismo trebali da prihvatimo ove smrtne slučajeve kao dio svakodnevnog života u Americi”, rekao je ministar saobraćaja Pete Buttigieg.

Buttigieg je dodao da će njegova kancelarija izraditi svoju prvu Nacionalnu strategiju za sigurnost na cestama koja će identifikovati korake koji se trebaju poduzeti kako bi se spasili životi na cestama.

“Niko to neće postići sam. Biće potrebno da svi nivoi vlasti, industrije, inženjeri i zajednice širom zemlje rade zajedno za dan kada članovi porodice više neće morati da se opraštaju od najmilijih zbog saobraćajne nesreće”, dodao je.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh