Svijet

Izrael će izdvojiti tri milijarde dolara za nastavak borbe protiv pandemije koronavirusa

Izraelski premijer Naftali Bennett je najavio da će ova država izdvojiti tri milijarde dolara za nastavak borbe protiv pandemije koronavirusa.

fokus

Istakao je da pandemija u ovoj zemlji jenjava te se osvrnuo na nastavak borbe protiv pandemije.
“Uspostavljamo ekonomsku i zdravstvenu mrežu sigurnosti vrijednu 10 milijardi šekela (tri milijarde dolara) za buduće pandemijske valove”, rekao je.

Bennett je ukazao da se priprema i plan za okončanje aktuelnog pandemijskog vala. Međutim, kako je kazao, zabrinuti su zbog pojave soja koronavirusa koji bi mogao vakcinaciju mogao učiniti manje učinkovitom. Riječ je o soju zvanično nazvanom AY 4.2, a koji se još naziva delta plus soj.

Premijer Izraela je istakao da je registrovano pet osoba koje su pozitivne na ovaj soj. Plan ove države je da od 1. novembra bude moguć dolazak vakcinisanih turista. Potrebno je da nadležni odobre ovu odluku, piše list Haaretz. prneosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh