Svijet

Stručnjaci kažu da je Alec ignorirao zlatno pravilo na setu, ovo nije smio napraviti

HOLIVUDSKI stručnjaci za oružje komentirali su kako je glumac Alec Baldwin ignorirao zlatno pravilo o sigurnosti rukovanja oružjem na setu.

Alec Baldwin-Azra.ba

“Napunjeno ili prazno, oružje se nikada ne usmjerava prema drugom ljudskom biću”, rekao je Bryan Carpenter za New York Post. Bryan vodi Dark Thirty Film Services, tvrtku koja se bavi uslugama, obukom i iznajmljivanjem oružja za filmsku i televizijsku produkciju.

Pištolj se, inače, na setu usmjeri prema točki gdje nema opreme, glumaca ili filmske ekipe. Oružje nikada ne smije biti upereno u osobu.

“Nikada ne smijete dopustiti da je cijev oružja usmjerena prema nečemu što ne namjeravate pogoditi”, dodao je.

Pirotehničar i inženjer za specijalne efekte na snimanjima, Zak Knight, smatra kako je u ovoj situaciji puno ljudi pogriješilo.

“Prvo i osnovno, na setu filma ne bi smjeli biti pravi meci. Drugo, svaka osoba koja koristi rekvizite morala bi prvo provjeriti je li sve u redu s njima. I treće, nema razloga da ispred bilo kakve vrste pištolja na snimanju bude bilo koja osoba”, rekao je Knight.

Kaže da se na snimanju gotovo nikada ne događa da pištolj bude uperen direktno u neku osobu već se montažom postiže vjerodostojnost priče. prneosi “Index“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh