Svijet

Strahovita eksplozija u fabrici municije i eksploziva na zapadu Rusije, 16 poginulih

U eksploziji i požaru koja se jutros dogodila u fabrici baruta i hemikalija u zapadnoj ruskoj pokrajini Rjazanj poginulo je 16 ljudi.

eksplozija Rusija - twitter

Rusko ministarstvo za vanredne situacije potvrdilo je 12 smrtnih slučajeva u nesreći, navodeći da se četiri osobe vode kao nestale.

Kako je Reutersu rekao neimenovani izvor, nesreća se desila zbog nepoštivanja pravilnog tehničkog procesa u objektu.

Na slikama sa sajta koje je objavilo ministarstvo vide se vatrogasci koji stoje pored zgrade od cigle koja je djelimično srušena eksplozijom.
Incident se dogodio na lokaciji tvornice Elastik, koja je specijalizirana za proizvodnju industrijskog eksploziva za civilnu upotrebu, navodi se na web stranici, ali ima i “proizvodne kapacitete” za municiju.

Ruska vlada ga smatra “strateškim preduzećem” i, prema web stranici kompanije, pripada državnom konglomeratu Rostec, koji okuplja niz kompanija koje isporučuju industrijske i visokotehnološke proizvode za civilni i vojni sektor. prneosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh