Svijet

Baldwin ubio kolegicu u improvizovanoj crkvi, objavljeni prvi snimci

Ispalivši metak iz rekvizita, glumac Alec Baldwin (68) je na filmskom setu u Novom Meksiku u četvrtak ubio snimateljicu Halynu Hutchins i ranio redatelja Joela Souzu. Pojavili su se i prvi snimci snimljeni iz zraka neposredno nakon tragedije.

Alec Baldwin - Twitter

Kako se vidi na prvim snimcima, prenose svjetski mediji, do tragedije je došlo na snimanju scene u improzivonoj crkvi.

Incident se dogodio na snimanju filma “Rust”, stoji u priopćenju ureda šerifa okruga Santa Fe.

“Ured šerifa potvrđuje da su dvije osobe nastrijeljene na snimanju filma ‘Rust’. Direktorica fotografije Halyna Hutchins (42) i redatelj Joel Souza (48), nastrijeljeni su kad je metak iz rekvizita ispalio producent i glumac Alec Baldwin (68)”, stoji u priopćenju policije. prenosi “n1“.

Hutchins je helikopterom prevezena u bolnicu Sveučilišta New Mexico, gdje je proglašena mrtvom, dok je Souzu hitna pomoć odvezla u regionalni medicinski centar Christus St. Vincent.

Lokalni mediji prenose da je Baldwin viđen u četvrtak ispred šerifove kancelarije u suzama, ali pokušaji da se dobije komentar od njega su bili neuspješni.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh