Svijet

WHO: Evropa jedini region s povećanim brojem novozaraženih koronavirusom

U sedmičnoj procjeni pandemije, zdravstvena agencija UN-a, saopštila je da je prošle sedmice u Evropi registrovano sedam posto više slučajeva zaraze, odnosno oko 2,7 miliona novozaraženih te više od 46.000 smrtnih slučajeva uzrokovanih virusom

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) saopštila je u srijedu da je prošle sedmice Evropa bila jedini region na svijetu gdje je zabilježen porast broja novozaraženih koronavirusom, prenosi Anadolu Agency (AA).

U sedmičnoj procjeni pandemije, zdravstvena agencija UN-a, saopštila je da je prošle sedmice u Evropi registrovano sedam posto više slučajeva zaraze, odnosno oko 2,7 miliona novozaraženih te više od 46.000 smrtnih slučajeva uzrokovanih virusom.

U Evropi se treću sedmicu zaredom bilježi rast novooboljelih od koronavirusa. Više od polovine država Starog kontitenta prijavilo je povećanje broja oboljelih od COVID-a 19.

Najveći pad broj novozaraženih bolešću COVID-19 zabilježen je u Africi i zapadnom Pacifiku, gdje je broj infekcija pao za oko 18, odnosno 16 posto.

Broj smrtnih slučajeva u Africi također se smanjio za otprilike četvrtinu, unatoč nedostatku vakcina na kontinentu.

Ostali regioni, uključujući Ameriku i Bliski istok, izvijestili su o sličnim brojkama u odnosu na prethodnu sedmicu, saopštila je Svjetska zdravstvena organizacija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh