Svijet

U Rusiji novi dnevni rekordan broj preminulih od COVID-19

Ruske vlasti povezuju rastući broj umrlih od COVID-19 sa niskom stopom vakcinacije u državi

U posljednja 24 sata u Rusiji je od posljedica zaraze koronavirusom umrlo 1.015 osoba, što je novi dnevni rekord od početka pandemije. Time je ukupan broj preminulih od posljedica COVID-19 povećan na 225.325, javlja Anadolu Agency (AA).

Zdravstvene vlasti u Rusiji saopštile su kako je u posljednja 24 sata zaraza koronavirusom potvrđena kod 33.740 osoba. Time je broj zaraženih povećan na 7,7 miliona.

Potpredsjednica Vlade Rusije Tatyana Golikova, koja je i na čelu radne grupe za borbu protiv koronavirusa, rekla je prošle sedmice da je stopa smrtnosti u državi porasla posljednjih mjeseci.

Naglasila je da vakcinisanje ostaje glavno sredstvo zaštite od COVID-19.

Ruske vlasti povezuju rastući broj umrlih od COVID-19 sa niskom stopom vakcinacije u državi, u kojoj je vakcinisano svega 43 miliona ljudi, odnosno 30,7 posto potpuno vakcinisanih.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh