Svijet

Pucnjava tokom srednjoškolske utakmice u SAD-u, povrijeđene četiri osobe

Jedna žrtva je u kritičnom stanju

pucnjava SAD - Screenshot

Tokom pucnjave na izlaznoj rampi stadiona u Alabami, na kojem se odigravala srednjoškolska utakmica američkog nogometa, povrijeđene su četiri osobe.

– Dvije od četiri žrtve su maloljetne. Tri muške i jedna ženska osoba prevezeni su u bolnice. Jedna žrtva je u kritičnom stanju – rekao je načelnik lokalne policijske postaje Paul Prine. prneosi “Avaz“.

Za sada nisu poznati spol i dob povrijeđenih, piše CNN.

– Pucnjevi su bili ispaljeni kod zapadne rampe. Nije bilo pucano unutar stadiona, već na izlaznoj rampi – kazao je Prine i dodao kako postoji nekoliko pojedinaca koji su možda bili umiješani u ovaj incident, ali da je iz vatrenog oružja vjerojatno pucala samo jedna osoba.

Prine nije naveo motiv pucnjave, ali je kazao da je u vrijeme incidenta vjerojatno došlo do sukoba između dvije muške osobe.

Policija je dobila informaciju da su najmanje dvije osobe nakon pucnjave ušle u vozilo bijele boje i pobjegle s mjesta događaja.

Potraga za njima je u toku.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh