Svijet

Utopilo se 11 učenika na školskom izletu u Indoneziji

Jedanaest učenika se utopilo, a 10 je spaseno na školskom izletu koji je organizovan zbog čišćenja rijeke u indonežanskoj provinciji Zapadna Java, potvrdile su danas vlasti.

Indonezija - TANJUG

Lokalni zvaničnici saopštili su da je 150 učenika islamske srednje škole učestvovalo juče u čišćenju obale rijeke Kilur, kada je njih 21 skliznulo u vodu.

“Vremenske prilike su bile povoljne i nije bilo poplava.Ta djeca koja su se utopila držala su se za ruke, jedan od njih se okliznuo, a drugi su za njim upali u vodu”, naveo je lokalni zvaničnik, prenosi AP.

Mještani i spasilački tim uspjeli su da izvuku 10 učenika, koji su transportovani u obližnju bolnicu, a neki izvještaji navode da su oni pokušavali da pređu rijeku, koja je popularna po raftingu, kada su upali.

Kiše uzrokuju česta klizišta i poplave u Indoneziji, a u februaru 2020. u poplavi je poginulo najmanje šest učenika, koji su se utopili u rijeci u okrugu Sleman na ostrvu Javi. prenose nezavisne


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh