Svijet

Joe Biden: Obavezna vakcinacija uposlenika pokazala se djelotvornom

Američki predsjednik Joe Biden izjavio je da se obavezna vakcinacija uposlenika pokazala djelotvornom te da se broj dnevnih slučajeva zaraženih u zemlji smanjio za 47 posto u posljednjih šest sedmica.

Joe Biden - AFP

Biden je u obraćanju novinarima o najnovijoj situaciji u borbi protiv COVID-19 podsjetio da su početkom septembra objavili planove o obaveznoj vakcinaciji za zaposlene.

“U posljednjih šest sedmica broj dnevnih slučajeva COVID-19 smanjio se za 47 posto, a broj hospitaliziranih smanjio se za 38 posto”, kazao je.

Biden je istakao da se broj slučajeva zaraženih smanjio u 39 američkih država.

“Još uvijek imamo 66 miliona ljudi koji nisu vakcinisani, i to je neprihvatljivo. Broj nevakcinisanih je u julu iznosio 100 miliona. Smanjili smo ovaj broj na 66 miliona, ali još nismo završili posao. Nalazimo se u kritičnom periodu”, rekao je američki predsjednik.

Napomenuo je da mu je prvi prioritet u borbi protiv COVID-19 bio vakcinacija svih građana.

“Provođenje obavezne vakcinacije funkcioniše. Ministarstvo rada uskoro će objaviti odluku da kompanije s više od 100 zaposlenika provode obaveznu vakcinaciju”, kazao je Biden, piše Anadolija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh