Svijet

Biden se sastaje s papom Franjom u Vatikanu

Američki predsjednik Joe Biden sastat će se s papom Franjom tokom posjete Vatikanu u ovom mjesecu u okviru petodnevne turneje po Italiji i Velikoj Britaniji radi prisustva globalnim ekonomskim i sastancima o klimatskim promjenama.

Joe Biden - Screenshot

Biden planira da raspravlja o pandemiji koronavirusa, klimatskoj krizi i siromaštvu tokom susreta s Papom, saopćila je Bijela kuća. Sastanak će se održati 29. oktobra, a Biden će nakon njega prisustvovati dvodnevnom samitu čelnika G-20 u Rimu, prije nego što otputuje u škotski grad Glasgow kako bi prisustvovao klimatskoj konferenciji UN-a poznatoj kao COP26.

Biden, koji je katolik, često u javnosti govori o svojoj vjeri i prisustvuje misama svakog vikenda. Njhegova podrška istospolnim brakovim i pravu na abortus povremeno ga, međutim, stavlja u suprotstavljenu poziciju katoličkoj doktrini i unosi kontroverze i kritike nekih čelnika Katoličke crkve, piše Fena.

Prva dama Jill Biden pridružit će se suprugu tokom sastanka s Papom, prenosi AP.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh