Svijet

U Njemačkoj pronađena djevojčica nestala u Češkoj šumi

Osmogodišnja djevojčica pronađena je danas živa nakon što je provela dva dana izgubljena u šumskom području na granici Njemačke i Češke, saopštila je policija.

Njemačka policija - Ilustracija / Nezavisne.com

U potrazi je učestvovalo nekoliko stotina spasilaca, uključujući policajce iz Češke, vatrogasce, 40 pasa tragača, helikoptere i dronove. Julija Slegers pronađena je u stanju hipotermije, ali joj život nije ugrožen, navodi policija, a prenosi agencija DPA. U saopštenju se navodi da su je pronašli zvaničnici spasilačke službe. Julija je nestala sa svojim bratom i rođakom u nedjelju, 10. oktobra, kada je porodica iz Berlina napravila pauzu tokom šetnje u Boemskoj šumi. Dvoje djece pronađeno je iste večeri u šumi nedaleko od grada Valdminhen u Bavarskoj, ali je djevojčica nestala u gustom dijelu šume na temperaturi blizu tačke smrzavanja. prenose “Nezavisne“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh