Svijet

Sjevernokorejski lider Kim pozvao na poboljšanje životnih uvjeta u svojoj zemlji

Sjevernokorejski lider Kim Jong-un najavio novi razvojni plan za sljedećih pet godina kako bi riješili probleme, prvenstveno nestašicu hrane

Sjevernokorejski lider Kim Jong-un pozvao je vlasti da ulože veće napore u prevladavanju “okrutnih” životnih uvjeta s kojima se zemlja suočava, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kim je govorio u povodu 76. godišnjice vladajuće Radničke stranke Koreje, javila je Sjevernokorejska centralna novinska agencija (KCNA).

Kim je zatražio da vlasti učine više napora za poboljšanje životnih uvjeta u svojoj zemlji.

Navodeći da ne mogu postići ekonomske ciljeve postavljene početkom 2020. godine, Kim je najavio novi razvojni plan za sljedećih pet godina kako bi riješili probleme, prvenstveno nestašicu hrane.

Navodi se da Sjevernoj Koreji, na koju su značajno negativno uticale restrikcije uvedene zbog nove vrste epidemije koronavirusa (COVID-19) i poplave krajem 2020. godine, prijeti nestašica hrane.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh