Svijet

Smrtonosni tropski ciklon pogodio Oman

Najmanje tri osobe poginule su danas kada je tropski ciklon Shaheen pogodio Oman, zbog čega su vlasti odložile letove u glavnom gradu Muscatu i pozvale stanovnike da se evakuišu, javlja Reuters, prenosi Tanjug.

trt

Ciklon se nalazio na oko 60 kilometara od Muscata, sa vjetrovima koji su puhali i 120 kilometara na čas.

Pronađeno je tijelo djeteta koje je odnijela voda, a dvojica radnika iz Azije stradala su kada se brdo srušilo na njihovu kuću u industrijskoj zoni kao posljedica ciklona, navela je državna novinska agencija.

Jedna osoba se vodi kao nestala.

Nacionalni komitet za hitne slučajeve rekao je da će električna energija biti prekinuta u al-Qurmu, istočno od glavnog grada, kako bi se izbjegla nesreća.

Putevi otvoreni samo za vozila hitnih službi

Većina od ukupno pet miliona stanovnika Omana živi u Muscatu i okolini, a više od 2.700 ljudi je odvedeno u skloništa za hitne slučajeve.

Putevi u glavnom gradu će biti otvoreni samo za vozila hitnih službi i humanitarnih organizacija dok se ciklon skroz ne smiri, dodale su vlasti.

U Ujedinjenim Arapskim Emiratima, vlasti su poručile da su preduzete mjere predostrožnosti zbog ciklona,piše Pressmedia

Policija je u pokretu kako bi osigurala sigurnost u blizini plaža i dolina gdje se očekuju obilne padavine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh