Svijet

Izraelske snage pretresle kuću imama Al-Akse

Izraelska policija je izvršila pretres u kući imama Al-Akse Ekrima Sabrija u okupiranom Istočnom Al-Qudsu (Istočni Jerusalem), javlja Anadolija.

Al Aksa - Twitter

Iz Sabrijevog ureda za AA je saopćeno da je izraelska policija u njegovu kuća ušla u ranim jutarnjim satima i da su bukom i drskošću izazivali strah i paniku, ne obazirući se na činjenicu da Sabri ima 82 godine.

Policija je prilikom pretresa pokazala nalog koji joj je izdala izraelska služba Shin Bet, a Sabri je odveden na ispitivanje u pritvorskoj jedinici u Zapadnom Al-Qudsu. prenosi “N1“.

Izraelska policija se nije očitovala o tom slučaju.

Prije odlaska u pritvorsku jedinicu, Sabri je novinarima kazao da ga najvjerovatnije privode zbog njegove reakcije na izraelsku sudsku odluku o odobravanju tihe molitve Jevreja u Al-Aksi.

Bivši veliki muftija Palestine i Al-Qudsa Sabri trenutno obnaša i funkciju predsjednika Vrhovnog islamskog vijeća Al-Qudsa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh