Svijet

Pakistan: Zemljotres 5,9 stepeni po Rihteru, najmanje 20 poginulih

Spasilačke operacije su još u toku

Pkistan zemljotres - agencije

Najmanje 20 osoba je poginulo, a još oko 150 povrijeđeno u zemljotresu koji je jutros pogodio pakistansku provinciju Beludžistan, potvrdili su zvaničnici za BBC.

Pakistanske vlasti su saopštile da bi se broj žrtava mogao povećati i da je mnogo ljudi nastradalo u urušavanju trošnih objekata, među njima veći broj žena i djece. prenosi avaz

Američki geološki zavod izvijestio je da se radi o zemljotresu magnitude 5,9 po Rihteru , a epicenter potresa bio je na dubini od devet kilometara.

Spasilačke operacije su još u toku, a lokalni zvaničnici rekli su za BBC da se smatra da je najmanje 150 osoba povrijeđeno, a nekoliko njih je hitno prebačeno u bolnicu u kritičnom stanju.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh