Svijet

MALOLJETNI BOGDAN SVIREPO UBIO MALU MIROSLAVU (6): Tinejdžer do smrti udarao nesretno dijete, sumnja se da je si*ovana

U Ukrajini je počelo suđenje 13-godišnjem Bogdanu F, koji se tereti da je u julu ove godine ubio djevojčicu Miroslavu Tretjak.

Cipelica ubijene Miroslave - Screenshot

Šestogodišnja djevojčica nestala je 28. jula u regionu Harkova, a njeno tijelo je sa brojnim modricama i povredama po licu pronađeno u jednom napuštenom objektu nakon opsežne potrage iste noći.

Obdukcija je pokazala da je preminula od posljedica udaraca tupim predmetom, a tužilaštvo i dalje ne želi da otkrije da li je mala Miroslava i si*ovana uoči ubistva.

Nedugo nakon što je pronađeno tijelo devojčice, policija je privela 13-godišnjeg Bogdana, koji je živio u komšiluku male Miroslave. Upravo je u njegovom društvu Miroslava posljednji put i viđena. Komšije su policije rekle da su se uoči nestanka djevojčice ona i Bogdan svađali, a da je tinejdžer nakon toga Miroslavu poveo u šetnju, prenosi “Telegraf“.

Tada se djevojčici izgubio svaki trag.

Majka je u panici zvala sve drugarice, ali Miroslavu nijedna djevojčica nije vidjela. Onda je majka saznala da je njena kćerka posljednji put viđena kako na biciklu odlazi sa Bogdanom. Kada je njega pitala gdje je Miroslava, on je prvo tvrdio da je nije vidio, a onda je rekao da je sama otišla u nepoznatom pravcu.

Ubrzo je cijelo selo krenulo u potragu za djevojčicom, a policija je češljala svaki kraj sela. Ispitali su i Bogdana, ali kako im dječak ništa nije rekao, pustili su ga i tinejdžer je sve vrijeme učestvovao u potrazi za Miroslavom.

– Dječak je maltene ćutao pred policijom. Niko u tom trenutku nije ni pomislio da se Miroslavi nešto loše dogodilo, svi su se nadali da će je naći i na dječaka nisu mnogo obraćali pažnju. On je sve vrijeme učestvovao u potrazi i sve vrijeme je nagovarao grupu da traži u drugom pravcu od onog gdje je dijete pronađeno – rekao je izvor iz istrage za ukrajinske medije.

Nedugo potom je policija pronašla šorts i gaćice djevojčice. Tada je bilo jasno da se Miroslavi nešto strašno dogodilo. Ubrzo je policijski pas pronašao tijelo u jednoj napuštenoj zgradi.

Policija je potom ponovo ispitala Bogdana, koji je navodno priznao da je Miroslavu ubio.

Ukrajinski mediji su prenijeli da je Miroslava Bogdana poznavala od rođenja. Živjeli su kuća do kuće, a Miroslava se dan uoči ubistva žalila majci na njega. Tada je majka pozvala Bogdanovu majku i zamolila je da dječak Miroslavi više ne prilazi, jer je dovoljno veliki da ima svoje društvo i da nema šta da traži sa tako malom djecom.

Mediji su pisali i da je dječak od ranije bio problematičan, te da su komšije prijavile da ubija životinje po kraju. Međutim, ni dječak ni njegova porodica nikad nisu prijavljeni Centru za socijalni rad.

Dječak je dva mjeseca proveo u pritvoru. Prilikom saslušanja pokušao je da svali krivicu na “starijeg čovjeka”. Istragom je ustanovljeno da niko drugi nije učestvovao u zločinu.

Motiv za svirepo ubistvo djevojčice i dalje nije poznat.

Uoči današnjeg ročišta, majka ubijene Miroslave je rekla da zna sve detalje obdukcije, ali da neće otkrivati ništa dok suđenje ne bude završeno, piše “Republika“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh