Svijet

Biden o policijskoj brutalnosti nad migrantima: Odgovorni će platiti za to

Američki predsjednik Joe Biden poručio je da će “platiti” oni granični policajci koji su odgovorni za brutalno postupanje prema migrantima iz Haitija.

Joe Biden - Screenshot

“Preuzimam odgovornost. To je bilo grozno vidjeti, vidjeti da se tako tretiraju ljudi, konjima nasrćući na njih. To je nečuveno”, izjavio je.

Potom je obećao da će biti sankcionisani oni koji su odgovorni za ovaj čin.

“Obećavam vam da će ti ljudi platiti. Bit će istraženi i bit će posljedica”, naglasio je Biden.

Reagovala je i potpredsjednica Sjedinjenih Američkih Država Kamala Haris naglasivši da će, kako je kazala, potpuno podržati istragu. prenosi “Klix“.

Pojedini republikanci smatraju da Bidenova administracija nije adekvatno reagovala na migrantsku krizu na jugu SAD-a. Bivša američka ambasadorica u Haitiju Pamela White je ocijenila da SAD nema dobru migracijsku politiku. Među onima je koji su mišljenja da se migrantska kriza mora rješavati na samom izvoru, tj. u Haitiju, piše BBC.

“Ako napravimo napredak u Haitiju, onda ćemo i mi biti sigurni. Treba im osigurati hranu, krov nad glavom i opću sigurnost”, navela je White.

Podsjećamo, ranije ove sedmice objavljeni su videosnimci na kojima se vide kako granični policajci u Teksasu na konjima brutalno postupaju prema migrantima iz Haitija.

Na američkoj južnoj granici je migrantska kriza – 15.000 migranata i tražitelja azila iz srednje i južne Amerike čeka na ulazak u SAD.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh