Svijet

WHO preporučio skupi tretman protiv koronavirusa

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) preporučuje skupi tretman antitijelima za određene pacijente s koronavirusom u najnovijim smjernica za liječenje osoba oboljelih od COVID-19.

Svjetska zdravstvena organizacija, WHO - TRT.com.tr

Nove smjernice, objavljene u petak u časopisu BMJ, navode da bi dva tretmana antitijela – casirivimab i imdevimab, koje je proizvela farmaceutska kompanija Regeneron trebalo dati ljudima zaraženim COVID-19 koji su u najvećem riziku od hospitalizacije i onima čiji imunološki sistem nije jak.

Zdravstvena agencija UN-a navodi da su nove smjernice zasnovane na dokazima iz eksperimentalnih ispitivanja, uključujući britansko istraživanje koje je najveće na svijetu za testiranje potencijalnih lijekova protiv COVID-19.

U SAD-u se liječenje Regeneronom uglavnom preporučuje osobama s blagim do umjerenim simptomima COVID-19, kako bi se spriječila hospitalizacija. prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh