Svijet

Portugal ukida većinu restrikcija

Portugal će ukinuti gotovo sva preostala ograničenja vezana uz Covid-19 od 1. oktobra, izjavio je danas premijer Antonio Costa.

Covid-19 - Ilustracija

– Kako većina ograničenja koja su do sada bila na snazi se ukidaju, ulazimo u fazu koja se temelji na odgovornosti svih. Ne smijemo zaboraviti da pandemija nije završila – rekao je premijer Costa na konferenciji za novinare.

Među rijetkim mjerama koje će ostati na snazi su nošenje maski u javnom prijevozu, na većim događajima, u domovima za starije, bolnicama, trgovačkim centrima i hipermarketima. Proše sedmice maske su prestale biti obavezne na otvorenom, prenosi Reuters.

– Budući da je u Portugalu sada potpuno vakcinisano više od 8,5 miliona ljudi ili 83,4 posto stanovništva, noćnim klubovima i barovima bit će dopušteno ponovno otvaranje nakon što su bili zatvoreni od marta prošle godine, kao i puna posjećenost restoranima i kulturnim sadržajima uz dokaz o vakcinaciji ili negativnom testu na Covid-19 – rekao je Costa, piše Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh