Svijet

Nova pravila za nevakcinisane radnike u Njemačkoj

Njemačke zdravstvene vlasti planiraju nova pravila prema kojima nevakcinisani radnici ne bi primali naknadu za platu, ukoliko bi ih mjere korona virusa primorale na karantin.

Vakcina - ilustracija / Depo.ba

Ta nova pravila priprema njemačko Ministarstvo zdravlja, a trebalo bi da stupe na snagu najkasnije 11. oktobra, prenosi Rojters.

Ova nova pravila uticala bi na ljude koji su pozitivni na korona virus, kao i na one koji se vraćaju sa putovanja iz zemalja koje su označene kao “visoko rizične”, a koje sada uključuju Veliku Britaniju, Tursku i dijelove Francuske. prenose “Nezavisne”.

Nevakcinisani putnici iz takvih zemalja moraju da budu u karantinu najmanje pet dana, a oni koji su vakcinisani ili su se nedavno oporavili od virusa ne moraju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh