Svijet

Okončana talačka kriza u Njemačkoj: Uhapšen Balkanac koji držao taoce u autobusu

Policija je uhapsila putnika koji je kao taoca držao vozača autobusa na autoputu na jugu Njemačke, piše Reuters pisanje lokalnih medija koji se pozivaju na policiju. Agencija Tanjug javila je da je na međunarodnoj autobuskoj liniji Dortmund-Beograd srpskog prevoznika “Lasta” došlo do napada na putnike i vozače.

talačka kriza Njemačka - Radiosarajevo

“U ranim večernjim satima srbijanski autobus vozio se BAB 9 u pravcu Minhena sa odredištem Srbija. Prema trenutnom stanju istrage, došlo je do fizičkog obračuna između nekoliko putnika u autobusu iz razloga koji još nisu razjašnjeni, pri čemu su dvije osobe lakše povrijeđene”, piše u izvještaju njemačke policije.

Reuters prenosi da su se oko 21:25 sati čule tri detonacije i da su na terenu jake policijske snage i helikopteri.

Policija je ranije objavila na Twitteru da se pretpostavlja da je u autobusu naoružani muškarac i još nekoliko osoba, kao i da su putnici uspjeli da napuste vozilo. prenosi “Radiosarajevo“.

Jedan putnik, koji je ušao u autobus u Frankfurtu, a koji, kako Tanjug saznaje ima inicijale F. K, fizički je nasrnuo na druga dva putnika. Njega su navodno ubrzo savladali vozač i drugi putnici.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh