Svijet

Trenutni čelnik WHO-a bi mogao biti ponovo izabran za direktora ove organizacije

Njemački ministar zdravstva Jens Spahn podržao je drugi mandat čelnika Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) Tedrosa Adhanoma Ghebreyesusa i pozvao druge zemlje da podrže ovog bivšeg etiopisjkog ministra zdravstva prije isteka mandata ove sedmice.

Tedros Adhanom Ghebreyesus - CNBC.com

“Pozivamo partnerske zemlje da nam se pridruže u podršci imenovanju generalnog direktora Tedrosa”, rekao je Spahn za agenciju Reuters.

Podrška je značajna, jer je Njemačka glavni finansijer WHO-a.

Reutersovi izvori su prošle sedmice rekli da Ghebreyesus izgleda neće imati konkurenciju za drugi mandat na čelu WHO-a, dok pokušava voditi svijet kroz najveću zdravstvenu krizu ovog stoljeća. prenosi “Klix“.

On je upravljao ovom organizacijom kroz nekoliko epidemija ebole, podnoseći kritike administracije bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa zbog pandemije koronavirusa i zbog toga što je navodno “usmjeren na Kinu”.

Te kritike odjeknule su u utorak u uvodniku lista Wall Street Journal osporavajući mu drugi mandat.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh