Svijet

Sestre iz Japana s gotovo 108 godina najstarije su jednojajčane blizanke na svijetu

PO podacima Guinnessove knjige rekorda sestre iz Japana proglašene su najstarijim blizankama na svijetu, a imaju po 107 godina i 330 dana.

Japanke - Guiness Worl Records

Umeno Sumiyama i Koume Kodama oborile su rekord koji su dosad držale pokojne japanske sestre blizanke Kin Narita i Gin Kanie koje su također navršile 107 godina. Kin je preminula u siječnju 2000., a Gin godinu dana kasnije, 2001. godine. prenosi “Index“.

Umeno i Koume su rođene 5. studenoga 1913. na otoku Shodoshimi u zapadnom Japanu kao treća i četvrta od jedanaestero braće i sestara.

Informacija je objavljena u ponedjeljak da bi se poklopila s Danom poštovanja prema starijim osobama – državnim praznikom u Japanu. U priopćenju Guinnessa od ponedjeljka stoji da su blizanke priznate kao nove nositeljice titule 1. rujna.

Zbog pandemije koronavirusa sestrama je potvrda stigla u domove umirovljenika u različitim dijelovima Japana u kojima trenutačno žive.

Umeno Sumiyama ima četvero djece, a Koume Kodama troje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh