Svijet

U eksplozijama poginule tri osobe u Afganistanu

To je prvi napad u Afganistanu otkako su se povukle vojne snage Sjedinjenih Država

eksplozija -Afganistan - AFP

Dvije osobe su poginule u tri eksplozije u afganistanskom gradu Džalalabadu u subotu, od kojih je najmanje jedna imala za metu vozilo talibana.

To je prvi napad u Afganistanu otkako su se povukle vojne snage Sjedinjenih Država, javlja Reuters.

Talibani su preuzeli vlast sredinom avgusta, zbacivši s trona demokratsku vladu. Obećali su da će vratiti sigurnost u Afganistan.

– Jedan od napada imao je za metu vozilo talibana koje patrolira Džalalabadom. Među ranjenim su i žene i djeca – rekao je AFP-u jedan talibanski zvaničnik koji je želio ostati anoniman.

Zdravstveni zvaničnik provincije Nangarhar rekao je za AFP da su tri osobe poginule i 18 ranjeno, dok je nekoliko lokalnih medija izvijestilo da su u napadima poginule najmanje dvije osobe.

DŽalalabad je glavni grad provincije Nangarhar, u kojoj djeluje afganistanski ogranak grupe Islamska država. prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh