Svijet

Važno obavještenje za putnike koji putuju u Njemačku

Zbog pogoršane epidemološke situacije, Bosna i Hercegovina je od 12.09.2021. godine, proglašena zemljom visokog rizika od strane Njemačke.

Njemačka zastava -Twitter

Putnici koji su vakcinisani mogu putovati u Njemačku bez ograničenja, pri tome moraju da vode računa o tome da je osoba koja putuje primila drugu dozu cijepiva (u slučaju osobe koja je prebolovala COVID 19: jedna primijenjena doza cjepiva), najmanje 14 dana prije datuma putovanja, te da je cjepivo priznato na web stranici Instituta Paul Ehrlich ( Pfizer, Moderna, Astra Zeneca,Johnosn&Johnoson). prenosi “N1“.

Međunarodni Aerodrom Tuzla objavio je na svojoj Facebook stranici na koji način putnici koji nisu vakcinisani mogu provjeriti uslove putovanja.

Putnici koji nisu vakcinisani, molimo da provjere uslove putovanja putem dole navedenog linka:

https://www.bundespolizei.de/

Svi putnici prilikom ulaska u Njemačku moraju imati popunjen digitalni PLF obrazac kojem možete pristupiti preko web stranice:www.einreiseanmeldung.de

U slučaju neposjedovanja digitalnog PLF obrasca, putnici neće biti u mogućnosti da putuju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh