Svijet

Holandija ublažava mjere i uvodi kovid propusnice

Holandska vlada je najavila da ublažava ograničenja vezana za kovid-19 i da će umjesto toga uvesti korona propusnice koje će biti dokaz o vakcinaciji potreban za ulazak u kafiće, restorane, klubove ili na kulturne događaje.

Covid-19 - Ilustracija

Premijer Mark Rute danas je rekao je da će većina mjera za socijalno distanciranje biti ukinuta od 25. septembra, što je potez koji treba da slijedi slične najave u drugim evropskim zemljama, prenosi Rojters.

Preostale mjere koje će važiti i dalje su obavezne maske u javnom prevozu i školama i preporuka da ljudi rade od kuće kada god je to moguće, piše Tanjug.

Korona propusnice biće potrebne svim osobama starijim od 13 godina za ulazak u restorane, barove, bioskope, muzeje, na koncerte i festivale u zatvorenom i na otvorenom.

“To znači da će na nekim mjestima građani morati da pokažu da su vakcinisani, da su imali kovid 19 ili da posjeduju negativan test na korona virus urađen u posljednja 24 sata”, objasnio je holandski premijer.

Više od 70 odsto holandskog stanovništva ili 12,6 miliona ljudi, primilo je najmanje jednu vakcinu protiv kovid-19, dok je 65 odsto potpuno vakcinisano, zvanični su podaci.

Broj novoinficiranih pao je na oko 2.000 dnevno, dok se oko 450 pacijenata sa kovidom-19 trenutno liječi u bolnicama.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh