Svijet

Angela Merkel stiže u zvaničnu posjetu Srbiji

Njemačka kancelarka Angela Merkel stiže u zvaničnu posjetu Srbiji gdje će se sastati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Angela Merkel, Aleksandar Vučić - Reuters

Kako je najavljeno iz predsjedništva Srbije, njemačka kancelarka sletjeće na aerodrom „Nikola Tesla“u Beogradu oko 16 časova. Oko 18 sati će biti priređena ceremonija svečanog dočeka ispred Palate Srbija, poslije čega će imati razgovore sa predsednikom Vučićem.

Merkel i Vučić će se poslije razgovora obratiti medijima, a zatim će Vučić za njemačku kancelarku prirediti radnu večeru.

Tokom posjete Beogradu Merkel će imati i razgovore sa predstavnicima civilnog društva svih šest ekonomija Zapadnog Balkana.

Iz kabineta kancelarke ranije je najavljeno da će u fokusu razgovora dvoje državnika biti bilateralni odnosi, ekonomsko-politička pitanja i pitanja evropske perspektive.

Angela Merkel narednog dana putuje u Tiranu gdje će se sastati sa premijerom Albanije Edijem Ramom, zatim će imati zajednički ručak sa šefovima vlada zapadnobalkanske šestorke, a potom i odvojene sastanke sa premijerima Crne Gore, BiH, Sjeverne Makedonije i Kosova. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh